This is an awesome caption for Ezio. Note: This whole image is linked This is an awesome caption for Marcus with a link

Благодарност на Росен Даскалов

26 July 2013 13:39

Скъпи приятели, партньори, колеги и фенове,
Само една седмица ни дели от провелия се в Русе редовен кръг от националния шампионат по автомобилизъм – Затворен маршрут писта Русе – 2012.
Време, което беше нужно да успокоим страстите, да преодолеем адреналина и да направим обективен анализ  на събитието.
Запознах се с мненията  и отзивите на участниците в организацията и подготовката на състезанието,  със становището на съдийския състав и пилотите, както и с мненията на многобройните любители и фенове. Отчетох разбира се и критиките , както на хората които ни подкрепят, така и на тези които не харесват този спорт. Благодаря на всички за споделените оценки, ще се постараем да вземем предвид отправените забележки. Все пак радва ме факта, че преобладават положителните оценки, по мнението на спортните комисари,  състезанието дори може да се оцени като отлично. Доволен съм от това, че въпреки изключително кратките срокове за организация и подготовка, с общите усилия на съмишленици, в лицето БМВ сервиз Русе Кар ЕАД, Хоби Кар-ЕООД и г-н Пламен Панталеев , Нетуоркс-Русе и г-н Димитър Димитров, председателя на СБА - г-н Петър Трифонов, с изключителното съдействие  на Община Русе и службите към нея, на многобройните ни  спонсори, на доброволците, включили се безвъзмездно в организацията и провеждането  и не на последно място със съпричастността на гражданите на Русе – нашите фенове, успяхме да съхраним 37-годишната традиция – да има ПИСТА РУСЕ, въпреки кризата, въпреки  липсата на централно финансиране.
Надявам се, новият начин и новите моменти, които вкарахме в организацията и програмата, като:  възможност за непосредствен контакт на феновете с пилотите и техните автомобили, чрез позициониране на боксовете на едно място, достъпно за всички; за първи път – официално представяне на пилотите  преди старта  и поздрав към зрителите с обиколката на пистата върху откритата платформа ; изграждане на открита сцена и озвучаване  по цялото трасе  за своевременна информация за представянето на състезателите; атрактивна част -  дрифтинги, картинг- демонстрации , ринг-такси  и др., да са допринесли  за превръщането на този спортен уикенд в незабравимо преживяване.
  Специално внимание отделихме на фирмите-рекламодатели, които ни подкрепиха и без чиято финансова помощ това  спортно шоу нямаше да се състои – всички можеха да прочетат техните имена в сайта на състезанието и в рекламната дипляна с програмата и имената на пилотите,  върху печатните реклами и билбордове по трасето ,  многократно бяха анонсирани и в специалните звукови клипове на откритата сцена. Благодаря им от все сърце и се надявам и за напред  да бъдат наши съмишленици и да ни помогнат да направим това спортно събитие още по-атрактивно.

Благодаря на страхотната русенска публика – независимо от парещите слънчеви лъчи, хиляди почитатели на моторните спортове в нашия град и региона бяха  дошли да аплодират  най-добрите  ни пилоти – Румен Дунев, Илия Царски, Константин Маршавелов, Станимир Урумов , Борис Григоров, Цветомир Цанев,  Стоян Апостолов, Даниел Ковачев и много други.. Надявам се, че моето представяне също е зарадвало присъстващите. Винаги Писта-Русе е събирала най-много фенове , а тази година и поради разнообразната програма, интересът беше изключителен. Според наши изчисления общо  над 40 000 зрители станаха свидетели на шоуто.  Около 8 000  фенове от региона и страната наблюдаваха състезанието он-лайн. Благодаря ви приятели,  вашият интерес и подкрепа ни мотивират да положим още по-големи усилия, да отстраним констатираните пропуски догодина, с което да привлечем нови почитатели на автомобилния спорт и високия адреналин.
За конкретните резултати от класирането на пилотите в отделните групи няма да говоря – те са публикувани и известни на сайта racing.bg/pista-ruse. Искам да благодаря на всички автомобилни спортни клубове, които уважиха този кръг от шампионата на Затворен маршрут, да се извиня, ако неволно сме  причинили неудобство на някой от участниците и да ги уверя, че всички, които желаят  и харесват Писта Русе, са добре дошли и на следващия кръг- 2013 година.
Благодаря на представителите на БФАС, за изключителната коректностт и съпричастност по време на маншовете.
Не на последно място искам да благодаря на русенци и на живеещите в района на пистата,  за проявеното от тях разбиране. Извинявам се за причиненото неудобство, поради промяната на движението и   затварянето на улици, но с организацията, която Община Русе, МВР и КАТ  създадоха, смятам че бяха предотвратени всякакви инциденти и сериозни затруднения.
Ще се видим отново догодина – надявам се още по-добри!
Росен Даскалов
СК „Русе Кар Мотор Спорт”
Русе,  09.07.2012

« назад