This is an awesome caption for Ezio. Note: This whole image is linked This is an awesome caption for Marcus with a link

Картинг писта  "Русе Кар Моторспорт"

 

Картинг писта „Русе Кар Моторспорт” е създадена през лятото на 2011г. от дългогодишния автомобилен и картинг състезател Росен Даскалов. Разположена на ключово място в града – Mega Mall Русе, дългата 340 метра писта е единствената в града и най-дългата затворена писта в България. Разположението на пистата позволява тя да бъде достъпна независимо от метеорологичните условия. Целта на екипа от спортен клуб „Русе Кар Моторспорт” е да популяризира този вид спорт сред колкото се може по-широк кръг от хора. Услугите които предлага пистата са многобройни, като над 20 000 човека на всякаква възраст вече са опитали тръпката от пилотирането на картинг.

Разчупения характер на пистата, с множество завои я прави интересна за опознаване и усъвършенстване на техниката при пилотаж. Има дълга права, на която с наличните картинги се достига скорост от около 50 км/ч. Редица завои, комбинирани по професионален начин пресъздават много от конфигурациите от световно известни писти. Начина, по който е изградена пистата предразполага тя да бъде лесно променяна, като с това предлага на клиентите си разнообразие. Набора от възможности е практически неограничен.

Настилката върху която е изградена пистата е полиран бетон, което дава възможност да се осигурят хлъзгави условия при желание от клиента. Това не е постижимо при пистите с асфалтова настилка, тъй като при тях сцеплението е голямо. От друга страна, при тре тиране на пистата със специализирани масла може да се постигне на максимално сцепление, като плъзгането става изключително трудно и се симулират условия на реална писта. Добавяйки факта, че има пълна техническа възможност за стартиране и на състезателна сесия в обратна посока на движение, клиентите могат да се наслаждават на различни условия при всяко свое посещение.

Компютъризирана система отчита времената на всеки един пилот, като след финала на всяка състезателна сесия са на лице класирания, най-добри времена за обиколка и най-добро общо време. Всеки един клиент може да вземе със себе си принтирана подробна информация, с която да покаже своите постижения на познати и приятели извън пистата.

Пистата е обезопасена посредством мантинели, гуми свързани по между си и прихванати с издръжлива лента; дървени греди смекчаващи евентуалните удари на рискови места и обузначителна маркировка. Всеки един от тези компоненти е доказал своите качества и надеждност след дълготрайна експлоатация, а всички взети заедно създават безопасни условия за всички пилоти.

На разположение са 30 картинга, които позволяват на млади и възрастни да се насладят на бързите скорости в безопасна среда. Голяма част от тях позволяват дори на най-малките клиенти да пилотират картинг, които са специално обезопасени с предпазни колани. Налични са и картове с регулируеми педали, седалки и волани. С тяхна помощ се постига комфорт за всички възрастови групи. Отскоро клиентите натрупали опит на пистата, могат да се възползват от новите, по-бързи картинги „Michael Schumacher”, които са доставени директно от негова картинг писта в Германия. С тях се провеждат редовно организираните шампионати и частни състезания.

Картинг писта „Русе Кар Моторспорт” организира и „Академия за млади пилоти”, която въвежда най-малките пилоти в тънкостите при управлението на картинг. Обучението се провежда от квалифицирани инструктори, които показват техники при управлението на картинг, устройството на машината и универсалните правила важащи по пистите в цял свят. Детската школа протича в 4 отделни урока, които имат градивна структура. Започвайки от базовите характеристики при управлението на картинг и достигайки до фини детайли свързани с бързото минаване през завои, изпреварване и постигане на рекордни времена. Детската академия не изисква да се заплащат никакви допълнителни такси, което я прави още по атрактивна за родителите. Така те могат да открият таланта в своето дете и да бъдат спокойни за неговото развитие като бъдещ участник в движението по пътищата.

Изградена е и система, която предлага отстъпки за всички редовни и лоялни клиенти на картинг пистата. При всяко свое посещение, клиентът трупа актив от обиколки. Ако броят на обиколките достигне 100, на пилота се дава клубна карта за бърз достъп с 10% отстъпка от стойността на предлаганите услуги. Достигайки 500 обиколки, отстъпката нараства на 20%, а при 1000 обиколки – 30%.

Пистата на „Русе Кар Моторспорт” е идеално място за организиране на тийм билдинг събития като осигурява мултимедия и аудио техника, с която дори и големи групи могат да прекарат едно незабравимо време заедно. Развлекателния характер на предлаганата услуга е гаранция за сплотяване на екипи и служи за бягство от натовареното ежедневие. Способността на персонала да комуникира на 4 езика – английски, немски, руски и испански дава възможност за посрещането и обслужването на интернационални групи и клиенти.

Картинг писта „Русе Кар Моторспорт” работи 365 дни в годината, 7 дни в седмицата и 12 часа на ден, което я прави най-достъпното забавление в региона на град Русе и извън него. Интереса към този спорт постоянно расте, като все повече хора осъзнават възможностите за вдигане на адреналина посредством пилотирането на картинг.